A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Чечельник прийняв участь у навчанні зі стратегічного планування у Вінниці

Дата: 23.05.2018 20:00
Кількість переглядів: 567

Протягом 17-19 травня у м.Вінниці відбувся тренінг «Стратегічне планування як інструмент соціально-економічного розвитку». Його учасниками були 30-ть представників громад різних областей України. Від Чечельниччини участь у практі прийняла голова Чечельницької селищної ради Світлана Палісіка. 

Організаторами виступили Вінницький обласний осередок Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина», Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини», Інститут розвитку демократії та регіональних ініціатив. Підтримка проекту – Представництво Фонду Фрідріха Еберта в Україні.
За основу викладання тренери взяли досвід стратегій європейських країн.
– Тема стратегічного планування наразі є дуже актуальною, адже громади об’єднуються, стають новими територіально-адміністративними утвореннями з новими якісними характеристиками, які потрібно врахувати для позитивних результатів. Практика написання та актуалізації стратегії є корисною також для громад, які ще не об’єдналися. Але і тим, і іншим громадам не вистачає відповідних знань, щоб зробити стратегії ефективними, – зауважила представниця Інституту розвитку демократії та регіональних ініціатив Юлія Кулакова.
Так із польською моделлю стратегічного планування на прикладі гміни Моравіца Сьвєнтокшиського воєводства присутніх ознайомив голова ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччини» Олексій Гаврилов.
– В стратегії громади чітко прописана місія гміни до 2020 року. Це турбота про високу якість життя, можливість всебічного розвитку мешканців гміни Моравіца, а також створення активного локального центру економічного та культурного розвитку. Кожна гміна в Польщі самостійно обирає напрямок свого стратегічного розвитку, оцінюючи свої переваги та недоліки, та визначає термін реалізації, – поінформував Гаврилов.
Голова ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини» Андрій Кавунець зупинився у тренінгу на основах стратегічного планування як способі досягнення цілей майбутнього. Далі учасники вивчали місце SWOT-аналізу в процесі написання стратегії. Після чого отримали практичне завдання: розробити SWOT-аналізи для громад та презентували свої напрацювання.
Один із тренінгів провів експерт із міста Краків Республіки Польща, очільник компанії «Науково-технологічні консультації» Станіслав Альващак, який має багаторічний досвід реалізації міжнародних проектів. Польський тренер розповів присутнім про головні критерії, які діють на грантодавця під час написання проектної заявки у європейські фонди.
– Ваші проблеми можуть стати вашими перевагами. Навколо проблеми можна об’єднати багато людей і проблема стане глобальною. Таким чином вдасться привернути увагу міжнародних фондів і залучати чималі інвестиції, – вважає Альващак.
Третій день тренінгу був присвячений темі залучення громадян до процесу написання стратегії, яку викладала еспертка з організаційного менежменту Марія Черняєва.
Після тренінгу учасники поділилися, як  застосовуватимуть здобуті під час тренінгу знання. 
Усі учасники тренінгу отримали сертифікати про навчання. 

      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь