A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Спалюючи рештки від господарювання, подумайте про здоров'я своїх дітей та онуків

Дата: 28.08.2019 10:18
Кількість переглядів: 463

Фото без описуЗа підрахунками, при згоранні 1 тони листя утворюється 9 кг мікрочастинок пилу, які під час вдихання осідають у дихальних органах людини, а також 3 кг чадного газу, який, зв’язуючись із гемоглобіном крові, блокує постачання кисню до тканин. Разом з димом вивільняються пестициди та радіонукліди. В тліючому без доступу кисню димі виділяється небезпечна хімічна сполука бензопірен, яка викликає онкологічні захворювання.

Вдихання диму зменшує опірність організму до інфекцій. «Подразнюваний димом епітелій слизової оболонки дихальних шляхів не здатен протистояти збудникам захворювань»,

Окрім цього, листя виділяє вуглекислий газ, що ще більше посилює парниковий ефект та веде до пришвидшення потепління клімату.

За даними НЕЦУ, згорання листя завдає непоправної шкодить навколишньому середовищу та мікроорганізмам, які збагачують ґрунт. По-перше, з листям згорають зимуючі комахи, такі як сонечка. По-друге, руйнується ґрунтовий покрив, відбувається збідніння ґрунту. По-третє, знищується насіння і коріння трав’янистих рослин. По-четверте, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів та верхні частини коріння. По-п’яте, в 2-4 рази зростає промерзання ґрунту.
 

Чечельницька селищна рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь