A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Фестиваль української новорічної та різдвяної пісні «З Новим роком, Україно!»

Дата: 24.01.2019 13:30
Кількість переглядів: 664

Фото без описуУкраїну не можна уявити без пісні, вона є найпоширенішим жанром усної народної творчості.

18 січня 2019року, вже вдруге , в КЗДО «Веселка» проведено фестиваль української новорічної та різдвяної пісні «З Новим роком, Україно!»

Фестиваль започатковано з метою культурного і естетичного виховання дошкільників на кращих зразках українських національних традицій, вивчення та розуміння кращих зразків народного та сучасного українського пісенного мистецтва, розвитку творчих здібностей, виявлення нових талантів та обдарувань, формування патріотичних почуттів, любові до рідного краю, виховання почуття національної гідності та поваги до рідної мови.

Свято охоплювало зимовий  цикл календарно обрядових  пісень до яких входять колядки і щедрівки.

Колядки та щедрівки  співають на честь Різдва Христового, Щедрого Вечора і Водохреща. У них прославляється народження Ісуса Христа, возвеличується Божа Мати - Марія. В них звучать новорічні вітання, побажання успіху в новому землеробському році, побажання здоров'я сім'ї, величання господаря, прославлення праці хлібороба та її здобутків, які виконуються у щедрий вечір, під Новий рік.

Новорічна пісня «Україна колядує» налаштувала всіх присутніх до святкового дійсва, яке розпочали господар (Грицуник П.Я.) та господиня (Попович Г.І.) . Вони  розповіли всім присутнім  про українські традиції святкування новорічних  та різдвяних свят, запалили на  святковому столі різдвяну свічку та зустрічали колядників, щедрівників та посівальників.

Діти групи «Калинка» з Різдвяною зіркою , веселими дзвониками, вітальними словами та колядкою «На Різдво Христове» першими завітали до господарів.

Колядування  продовжили дошкільнята групи «Колосок»  з виконанням пісні «Добрий вечір, люди, вашій теплій хаті». Їх виступ створив теплу, сімейну атмосферу.

Талановито прозвучала колядка «О, свята Марія –мати» у сімейному виконанні - колишнього вихованця садочка Грицишеного Владислава, який доповнили малюки групи «Волошка».

Діти групи «Соняшник» разом з вихователем Галятовською І.О. яскраво  відтворила дійство щедрування з піснею «А я знаю, що пан дома».

Особливого емоційного забарвлення вітанням надали молодші дошкільнята груп «Сонечко» та «Ромашка» , яке вдало було доповнено щедрівкою «Ми твого двора не минаємо» у виконанні педагогів Атаманенко І.П., Кириченко С.М., Войтовська О.Ю., Вельган А.О.

 Зворушливо та щиро, прозвучала  щедрівка «Щедрий вечір, добрий вечір»  у професійному виконанні бабусі Артамонової Л.Ф., яка прививає любов до української пісні своїм внучатам.

Пісенний фестиваль завершив душевний виступ педагогів: Головатюк М.А., Вельган А.О., Галятовської І.О., які виконали різдвяну колядку «Хай Ісус, мале дитя, благословить ваше життя» .

Музичні керівники Головатюк М.А. та Вельган А.О. навчили дошкільнят найрізноманітніших колядок та щедрівок з сучасним музичним супроводом.

Особливого колориту надавали святу національні атрибути та українське вбрання, яке підготували вихователі та батьки всіх вікових груп. Батьківська участь у підготовці свята допомогла потішити дітей та учасників щедрою колядою.

Директор закладу Шевчук Н.А  подякувала всім учасникам за чудові виступи та висловила надію, що народна мистецька культура українців з її багатовіковим надбанням буде і надалі використовуватися як цінний педагогічний матеріал сьогодення для втілення в життя української національної ідеї.

КЗДО «Веселка» Чечельницької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь