A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Вітаємо! 23 квітня – Всеукраїнський день психолога!

Дата: 23.04.2018 08:59
Кількість переглядів: 517

Шановні колеги!Фото без опису

Від щирого  серця прийміть вітання із нашим професійним святом – ДНЕМ ПСИХОЛОГА!

Придивіться до всесвітнього символу психології – грецької літери Ψ. Чи згодні ви, що це ідеальне графічне втілення мети нашої професійної діяльності? Міцно й надійно стояти на Землі, водночас тягнутися усім своїм єством вгору, до Небес, і надихати на те саме інших – саме цього ми прагнемо! І напевно, найяскравіше сяє ця висока мета перед практичним психологами, які працюють з дітьми, допомагаючи їм осягати наш складний, але такий захопливий світ.

Тож з нагоди Всеукраїнського дня психолога бажаю всім практичним психологам Чечельницького району не знати втоми у прагненні зберегти в дітях світло й радість буття, зростити довіру до людей, спрямувати їхній духовний та емоційний розвиток до найвищих вершин! Нехай у такий непростий для людей час ваші знання, інтуїція й досвід допомагають, щоб не сталося, почуватися і бути справжніми творцями та примножувати Радість життя!

І коли не в силі будевпоратися із проблемами, пригадуйте цю притчу. Сподіваюсь вона буде цікава та корисна для всіх читачів.

Притча « Мудрість батьків»

Приходить до батька донька і говорить:

-         Тату, я втомилася, у мене таке важке  життя, так багато проблем, я весь час пливу проти течії, у мене більше немає сил…, що мені робити?

Замість відповіді батько поставив на вогонь три однакових каструлі з водою, в одну кинув моркву, в другу поклав яйце, в третю насипав зерна кави.

Через деякий час він вийняв із води моркву, яйце і налив у чашку кави.

-         Що змінилося? - запитав він у доньки.

Яйце і морква зварилися, а зерна кави розчинилися у воді, - відповіла вона.

Ні, доню моя, це лише поверхневий погляд на речі. Подивися: тверда морква, побувавши в окропі стала м’якою і піддатливою. Крихке і рідке яйце стало – твердим. Зовні вони не змінилися, а змінили свою структуру під впливом однакових несприятливих обставин – окропу. Так і люди: сильні зовні - можуть розклеїтися і стати слабкими там, де крихкі й ніжні лише тверднуть і зміцнюються.

- А кава? – запитала донька.

- О! Це найцікавіше! Зерна кави повністю розчинилися в новому ворожому середовищі і змінили його – перетворили окріп на прекрасний ароматний напій. Є особливі люди, які не змінюються в силу обставин – вони змінюють самі обставини і перетворюють їх на щось нове й прекрасне, отримуючи користь і знання в такій ситуації.

Підготувала: практичний психолог ДНЗ «Веселка», Сєнькіна Н.Л.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь